Αρθρα

Συμβάλλετε στη βελτίωση μας!

Σε ποιόν από τους παρακάτω τομείς θα προτείνατε το PieriaGyms να ενισχύσει περισσότερο
το περιεχόμενό του:

1 Εναπομείναντες ψήφοι

jVS by www.joomess.de.

Η εξάσκηση της δύναμης… βελτιώνει την ευλυγισία!!!


Ερευνητές έκαναν μια σύγκριση ανάμεσα στις στατικές διατάσεις και στην γυμναστική αντίστασης σε ότι αφορά την ευλυγισία και βρήκαν πως μια πλήρης γυμναστική αντίστασης μπορεί να βελτιώσει την ευλυγισία στον ίδιο βαθμό (ή και σε ακόμα μεγαλύτερο) από ότι η τυπική στατική διάταση. Η μελέτη μέτρησε και αξιολόγησε την ελαστικότητα έκτασης του ιγνυακού τένοντα, την ελαστικότητα κάμψης και έκτασης του ισχίου αλλά και της έκτασης των ώμων.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες κάνοντας είτε στατικές διατάσεις ή γυμναστική αντίστασης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι διατάσεις δεν έχουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της γυμναστικής αντίστασης.

Συγκεκριμένα, κάποιοι από τους συμμετέχοντες της ομάδας που έκαναν γυμναστική αντίστασης, παρουσίασαν περισσότερη βελτίωση στην ευλυγισία τους καθώς και στη δύναμή τους.

Μην εγκαταλείψετε τελείως τις διατάσεις, αν όμως δεν σας μένει χρόνος για διατάσεις μετά από την κάθε προπόνησή σας, μπορείτε να είστε ήσυχοι ξέροντας πως αν αφήσετε τις διατάσεις μια στο τόσο, δεν θα επηρρεάσει αρνητικά την ευλυγισία του σώματός σας.

 

Πηγή: www.iator.gr